Interstices – CHU St-Pierre

logo_interstices Voorstelling

Het team van Interstices verdeelt zich in drie sectoren actief in het ziekenhuis Saint-Pierre (Hoogstraat 322, 1000 Brussel).

Het noodteam zit in de Mobiele Urgentiegroep (MUG) en waarborgt 24u/24 een onmiddellijke aanpak van alle verslaafde patiënten die een noodinterventie nodig hebben, voor psychische, psychiatrische, psychologische en/of sociale problemen. Per geval bekijkt de psychiatrische urgentie of het moet tussenkomen in de toektocht naar een plaats voor personen in het netwerk van ziekenhuizen of gespecialiseerden in druggebruik in Brussel.

De dienst Ouderschap-Verslaving richt zich specifiek op zwangere vrouwen en op toekomstige ouders met verslavingen en brengt alle belanghebbenden in de opvoedingsindustrie samen. Deze multidisciplinair team biedt, met een vroegtijdige aanpak en een postnatale opvolging, een coherent en veilig kader aan voor toekomstige moeders met een verslaving.

De dienst Liaison-Verslavingen zorgt voor de opvang van verslaafde patiënten die gehospitaliseerd zijn in het CHU  Saint-Pierre. Deze dienst vergemakkelijkt het werk van de medische teams door de pluridisciplinaire opvolging, op psychosociaal vlak, medisch vlak en/of psychiatrisch vlak voor de verslaafde patiënten.Het werk van deze teams zorgt voor een vermindering van negatieve voorgevoelen en de verhoging van de opvangkwaliteit voor de zieken.

Liaison-verslavingen biedt ook consultaties aan om te reageren op verzoeken om gespecialiseerd psychiatrisch advies.

Gegevens

Intertices vzw
C.H.U. St-Pierre
Hoogstraat 322
1000 Brussel
Tel.: 02/535 44 66
Fax: 02/535 49 97
E-mail: interstices@skynet.be

Top