IDA – MEMORANDUM 2020

Informatie over Drugs en Alcohol (iDA) verenigt de drie koepelorganisaties die het merendeel van het Belgisch alcohol- en drugwerkveld vertegenwoordigen. VAD telt 79 leden, Fédito Wallonne heeft 51 leden en Fédito Bruxelloise overkoepelt 29 leden. De standpunten hieronder worden onderschreven door de drie koepelorganisaties.

De koepelorganisaties vestigen de aandacht van de onderhandelaars voor een nieuwe federale regering op de noodzaak om een nieuw Belgisch beleidsplan drugs op te stellen. Hiervoor is de snelle oprichting van een parlementaire werkgroep noodzakelijk. Deze werkgroep moet het volledige drugbeleid in al zijn aspecten evalueren om te komen tot een nieuw consistent, effectief en gedragen drugbeleid. Op korte termijn zijn er echter ook al een aantal prioritaire actiepunten zoals de decriminalisering van drugsgebruikers, de ondersteuning voor methodieken rond preventie- en schadebeperking, de plaats van druggebruikers binnen de hervorming van de geestelijke gezondheidszorg, de oprichting van een innovatiefonds en ten slotte de consultatie van het maatschappelijk middenveld over het thema drugs en verslaving.

Download ons memorandum (pdf / nederlandese versie)

Franse versie

Twitter Facebook Google+ LinkedIn Pinterest Scoop.it Email