Gezocht: experten voor focusgroep over gebruik en afbouw slaap- en kalmeringsmiddelen

Désolé, cet article est seulement disponible en Néerlandais.

Heb je professionele ervaring met klanten/patiënten die langdurig benzodiazepines en Z-medicatie gebruiken of afbouwen? Heb je als expert kennis over het afbouwen van deze medicatie?

Ondanks verschillende preventiecampagnes van de federale overheid, blijft het langdurig gebruik van slaap- en kalmeringsmiddelen, met name benzodiazepines en Z-producten, in België alarmerend hoog. Hoewel het gebruik van slaap- en kalmeringsmiddelen wijdverspreid en vaak ook sociaal aanvaard is, lijkt er een taboe te rusten op het bespreken van het langdurig gebruik van deze medicatie.

Hoe ervaren langdurige gebruikers hun medicatiegebruik?

Het BENZONET-project van de UGent brengt voor het eerst ervaringen en perspectieven van langdurige gebruikers in kaart. In het voorjaar van 2021 worden een reeks focusgroepen met professionelen en ervaringsdeskundigen georganiseerd om tot beleidsaanbevelingen te komen.

Deelnemers gezocht focusgroepen

Heb je professionele ervaring met klanten/patiënten die langdurig benzodiazepines en Z-medicatie gebruiken of afbouwen (bijvoorbeeld als huisarts, apotheker, therapeut, verpleegkundige, preventiemedewerker)?

Heb je als expert kennis over het afbouwen van deze medicatie? Bent u op beleidsniveau betrokken bij dit thema? Of heeft u als ervaringsdeskundige kennis over het afbouwen van benzodiazepines of Z-medicatie?

Dan nodigen we u graag uit om uw expertise te delen en mee te denken over concrete aanbevelingen! Geïnteresseerd? Mail naar melissa.ceuterick(@)ugent.be om je kandidaat te stellen.

Praktische info

  • De focusgroepen worden online georganiseerd in de laatste week van februari 2021.
  • Een focusgroep duur ongeveer 2 uur. Je ontvangt een vergoeding.

Heb je nog vragen?

Twitter Facebook LinkedIn Pinterest Email

Sur le même sujet