Nieuw centrum voor druggebruikers in Gewest (BRUZZ)

Désolé, cet article est seulement disponible en Néerlandais.

Het Brussels Gewest maakt vijf miljoen euro vrij voor een nieuw centrum voor druggebruikers. Het centrum biedt zowel slaapplaatsen als medische en psychosociale begeleiding. De opvang komt op de plaats waar de drugsproblematiek het grootst is, en zou eind 2018 moeten openen.

De vzw Transit, die nu ook al opvang en begeleiding biedt aan drugsverslaafden, is bevoegd voor het project. “Sinds eind 2016 is de vzw Transit onze vaste partner,” licht Leonor Da Silva, woordvoerster van minister-president Rudi Vervoort (PS) toe aan BRUZZ. “We zijn overeengekomen dat Transit zijn opvangcapaciteiten zal uitbreiden.”

Het nieuwe centrum moet alle diensten voor druggebruikers integreren. “Het gaat om een kwetsbare groep mensen die op dit moment de hele stad door moet om naar de verschillende diensten te gaan, » zegt projectverantwoordelijke bij de vzw Transit Vinciane Saliez. « Wij willen dat integreren, door nacht- en dagopvang te bieden, maar ook de medische begeleiding te voorzien, en zelf een substituut voor heroïne en schone naalden aan te bieden. »

Source : Nieuw centrum voor druggebruikers in Gewest (BRUZZ)

Twitter Facebook LinkedIn Pinterest Email